Βραβεία Εξυπηρέτησης

ΣΧΑΡΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 22323

Κωδικός: 0759919
Photo Review
  • Thumbnail Image
  • Είδος: Σχάρα Ψησίματος
Δωρεάν Επιστροφή σε 150+ Σημεία Δωρεάν Αντικαταβολή

ΣΧΑΡΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 22323

Σχάρα ψησίματος με ξύλινη λαβή


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  • Διαστάσεις: 30 x 27 cm
  • Λαβή: 14 cm
  • Παχος συρματος: 2, 5 mm
  • Βάρος: 0,5 kg

besttip

Ακολουθήστε μερικές χρήσιμες συμβουλές και θα έχετε πολύ εύκολα ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό, με λίγες θερμίδες και λιπαρά.

Επιλέξτε την ψησταριά που σας εξυπηρετεί. Οι περισσότερες είναι σταθερές, μεταλλικές με ροδάκια ή χωρίς, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Πολλές από αυτές έχουν καπάκι που όταν το κλείνουμε, εγκλωβίζουμε τη θερμότητα και ο χρόνος ψησίματος συντομεύει. Ένας άλλος τύπος ψησταριάς είναι οι πτυσσόμενες, οι οποίες είναι μικρές και ελαφριές, πιάνουν λίγο χώρο και μεταφέρονται εύκολα, επομένως είναι ιδανικές για το κάμπινγκ. Τέλος, μία άλλη επιλογή αν θέλουμε να ψήσουμε μικρή ποσότητα φαγητού στο κάμπινγκ ή στην παραλία, είναι οι ψησταριές μίας χρήσεως.

Μία διπλή σχάρα με λαβές θα σας βοηθήσει να γυρίζετε όλα τα κομμάτια εύκολα με μία κίνηση. Θα τη χρειαστείτε σίγουρα και εάν αποφασίσετε να ψήσετε στο χώμα, χωρίς ψησταριά. Επίσης προμηθευτείτε εργαλεία με μακρύ χερούλι, δηλαδή μια λαβίδα και σπάτουλα. Μη χρησιμοποιήσετε πιρούνι κατά το ψήσιμο, γιατί ανοίγει τρύπες στο τρόφιμο και προκαλεί το χάσιμο των χυμών του.

Επιλέγουμε σωστά κάρβουνα μεγάλου μεγέθους για να κρατήσουν τη θράκα, γιατί τα μικρά θα καούν γρήγορα. Τα άγρια κάρβουνα είναι τα καλύτερα, εναλλακτικά όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπρικέτες. Για προσάναμμα χρησιμοποιούμε ξερά κλαδάκια από δέντρα ή θάμνους (κλαδάκια από αρωματικά φυτά, θα δώσουν επιπλέον γεύση και άρωμα στα φαγητά σας). Πάντα τοποθετούμε τα προσανάμματα κάτω από τα κάρβουνα, ώστε να συντηρούν τη φλόγα και να ενισχύουν το άναμμα του κάρβουνου. Εάν δυσκολεύεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό εργαλείο εκκίνησης κάρβουνων.

Συμβουλές για καλό ψήσιμο

Σιγουρευτείτε ότι τα κάρβουνα έχουν ανάψει καλά και απλώστε τα κάρβουνα προσέχοντας να μην υπάρχουν αναμμένες φλόγες, παρά μόνο θράκα. Βάλτε την σχάρα να καεί καλά για να μην κολλήσουν τα τρόφιμα πάνω της. Αφήστε τα μεγάλα κομμάτια λίγο πιο μακριά από τη δυνατή φωτιά και για περισσότερη ώρα να ψηθούν στη σχάρα. Μην αλατίζετε τα τρόφιμα πριν το ψήσιμο γιατί στεγνώνουν, ούτε να προσθέσετε μπαχαρικά γιατί καίγονται και πικρίζουν. Η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό είναι λίγο πριν τα βγάλετε από τη σχάρα για το σερβίρισμα.

Οδηγίες προφύλαξης

Τοποθετήστε την ψησταριά σε σταθερή, επίπεδη επιφάνεια, σε απάνεμο μέρος, μακριά από ξερά χόρτα.

Αν υπάρχει αέρας δεν ανάβουμε για κανένα λόγο φωτιά για να ψήσουμε. Βάζουμε σε κίνδυνο την φύση και τους γύρω μας.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος να έχετε πάντα δίπλα σας κουβά με νερό για περίπτωση ανάγκης.


camping

Έλειπε κάποια πληροφορία από αυτή τη σελίδα; Όχι! Ναι, κάτι έλειπε

Βαθμολογία   rating_0.png