Βραβεία Εξυπηρέτησης

ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΑΓΗΤΟΥ WELCOME HOME PHUKET WH

Category Ribbon
Κωδικός: 0516970
Video
http://www.youtube.com/v/2gIkQ8lf_Ng
Video Review
  • Αποκτησέ το με τα χαμηλότερα μεταφορικά από 1.90€
Δωρεάν Επιστροφή σε 150+ Σημεία Δωρεάν Αντικαταβολή

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
• Υλικό: Ιnox 18/10


besttip

Εάν αποφασίσεις να κάνεις ένα πιο επίσημο δείπνο, τότε εκτός από τις συνταγές που θα φτιάξεις, καλό είναι να στρώσεις όμορφα και το τραπέζι. Πως στρώνουμε λοιπόν το επίσημο ή γιορτινό τραπέζι και ποιά είναι η θέση για τα διάφορα μαχαιροπίρουνα και ποτήρια;

1) Ξεκίνησε βάζοντας το μεγάλο πιάτο (που θα μπει το κυρίως φαγητό) ακριβώς μπροστά στο κάθισμα. Εάν χρησιμοποιήσεις κάποιο σουπλά τοποθέτησε το σωστά μπροστά στη θέση και πάνω του και ακριβώς στο κεντρο, το πιάτο.

2)Αποφάσισε τι θα κάνεις με την πετσέτα. Μπορείς είτε να την έχεις διπλωμένη απλά, είτε να της βάλεις ένα διακοσμητικό δαχτυλίδι, είτε να τη διπλώσεις σε κάποιο σχήμα και να τη βάλεις πάνω από το κεντρικό πιάτο. Στην πρώτη περίπτωση (που θα ακολουθήσουμε εδώ), δίπλωσε την πετσέτα απλά σε ένα ορθογώνιο και βάλτε την από την αριστερή πλευρά του πιάτου (η διπλωμένη της πλευρά να είναι προς τα αριστερά επίσης). Στη δεύτερη περίπτωση, θα την τοποθετήσεις στα αριστερά, μετά τα πιρούνια (ακόμα πιο έξω δηλαδή). Στην τρίτη περίπτωση θα την τοποθετήσεις στο τέλος του στρωσίματος, πάνω από τα κεντρικά πιάτα.

3) Βάλε το μικρό πιατάκι που θα είναι για το ψωμί πάνω και αριστερά από το πιάτο (αν ήταν ρολόι, θα λέγαμε εκεί που είναι το 11).

4) Μετά τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα. Βάλε το μεγάλο πιρούνι (του γεύματος) πάνω στην πετσέτα και δεξιά, ενώ το μικρότερο (αυτό της σαλάτας) στα αριστερά. Στα δεξιά του πιάτου θα βάλεις πρώτα το μαχαίρι (η κοφτερή του πλευρά προς τα μέσα) και μετά το κουτάλι. Δηλαδή βάζουμε τα μαχαιροπίρουνα που θα χρειαστούν πρώτα (της σαλάτας και της σούπας) προς τα έξω και μέσα αυτά του κυρίως πιάτου. Τέλος βάλε το μαχαιράκι για το βούτυρο πάνω στο πιάτο του ψωμιού, σε μια γωνία 45°, με την μύτη προς τα κάτω.

5) Τώρα πάμε στα ποτήρια. Βάλε το ποτήρι του κρασιού ακριβώς πάνω από το μαχαίρι. Μετά βάλε το ποτήρι του νερού πάνω και αριστερά από αυτό.

6) Τέλος βάλε το πιάτο της σαλάτας και μετά το μπολ της σούπας πάνω από το κεντρικό πιάτο. Μας έχουν μείνει μόνο το πιρουνάκι για το γλυκό και το κουταλάκι του καφέ. Αυτά πάνω πάνω ακριβώς από το κεντρικό πιάτο, οριζοντίως. Το πιρούνι κάτω να κοιτάει δεξιά και το κουτάλι πάνω να κοιτάει αριστερά. Έτσι έχεις ένα τέλεια στρωμένο τραπέζι.

sintagestispareas

Έλειπε κάποια πληροφορία από αυτή τη σελίδα;Όχι! Ναι, κάτι έλειπε

Βαθμολογία   rating_0.png